Despre noi

OBIECTIVE


Având capacitatea şi experienţa necesară, ţintim să devenim principalul producător şi furnizor de compound-uri şi polimeri reciclaţi din Sud-Est-ul Europei.

MISIUNE


Romcarbon susţine conceptul de economie circulară prin reciclarea deşeurilor din materiale plastice şi transformarea lor în materii prime secundare. Romcarbon participă astfel în mod activ la realizarea obiectivelor propuse de Uniunea Europeană pentru reciclarea a 75% din deşeurile de ambalaj până în anul 2030 şi reducerea cantităţilor de deşeuri ce ajung la groapa de gunoi la maxim 10% în acelaşi interval de timp. Misiunea noastră este de a produce materiale plastice eco-eficiente, prin transformarea deşeurilor în resurse, oferind clienţilor noştri alternativa de a înlocui materiile prime virgine cu materii prime sustenabile obţinute prin reciclarea deşeurilor plastice tehnnologice şi a deşeurilor post-consum.

VALORI


  • Parteneriat (cu furnizorii şi clienţii noştri)
  • Implicare
  • Inovare

Thinking forward(Re) Building Plastics

Ani de experienţă

mil. € investiţie

tone procesate anual

Prezentare

Bazându-se pe cei 65 de ani de experienţă în domeniul materialelor plastice, Romcarbon pune la dispoziţia clienţilor o gamă vastă de materii prime regenerate, compound-uri virgine şi regenerate la înalte standarde de calitate, oferind avantaje în ceea ce priveşte costurile, calitatea şi rapiditatea în livrare.

Echipamente

Sectorul de producţie este dotat cu extrudere de ultimă generaţie cu dublu snec având capacitatea de a omogeniza o mare varietate de polimeri și materiale termoplastice cu aditivi, pigmenţi, materiale de umplutură şi materiale de ranforsare. În cazul în care materia primă utilizată sunt deşeurile de mase plastice, înainte de a ajunge în extrudare acestea sunt spălate şi sortate densimetric, optic, electrostatic cu ajutorul liniilor specializate. Dimensiunea fracţiilor rezultate sunt ulterior reduse cu ajutorul morilor care le aduc la mărimea optimă în vederea regranulării.

Laborator

Laboratorul este complet echipat pentru a satisface o mare diversitate de cerinţe, pentru a asigura un control de calitate remarcabil și pentru a oferi soluții corecte clienţilor noştri. Pe lângă proprietăţile mecanice ale polimerilor (rezistenţa la tracţiune, alungire, compresie), verificam si compoziţia (DSC, FTIR), rezistenţa la îmbătrânire, rezistenţa la impact, vâscozitatea, temperatura de înmuiere, proprietăţile optice (opacitate, culoare).

Video Business Card